שיחות במטבח

שלוש שיחות ,שלושה אנשים מעניינים ושף אחד שמבשל .

ליאור זך מאור יום ב' 29.1.18 , 19:30
אורי מאיר צ'יזיק יום ד' 31.1.18 , 19:30
יוסי אקרמן יום ה' 1.2.18 , 19:30
 דמי כניסה 65 ₪ לאדם 
המחיר כולל : כוס יין לאדם , חומוס בובס , פיתה "נצ'וס" ברוטב זעתר , "טפס האורח" , חליטת תה
בהזמנת מקום /מספר מקומות מוגבל /מותנה במספר משתתפים

תפריט (משתנה)
מרק בצל צרפתי 58 ₪
ראש סלנובה עם שוק טלה ועגבניות קונפי 98 ₪
פלטה בשר- רוטס ביף סינטה, נקניק הרץ, עוף ברביקיו , מלפפון חמוץ , קרם פלפל ציפוטלה 99 ₪
מעורב ים – 3 סוגי דגים על הפלנצ'ה , צי'זיקי בפיתה 98 ₪
ירקות – ברוקומיני בתנור , סלק צלוי, אפונת השלג, בטטה 64 ₪
קציצות גבינת ריקוטה, צנוברים, חמאה, תרד מאוד ומרווה 72 ₪
אנטריקוט 400 גרם בשמן זית וצ'יפוטלה 190 ₪

עוגת ביסקווטים של פעם עם תותים 35 ₪
קרמה שוקולד בלגי ביין אדום מצומצם 35 ₪
תותים בבלסמי וקצפת 35 ₪

קפה /אספרסו 10 ₪
כוס יין הבית "הרי גליל " 20 ₪
יינות נוספים במחירים משתנים

 

ליאור זך מאור בשיחה במטבח : " הישגיות, בריאות ותזונה"

פסיכולוג ספורט, מאמן ספורט סיבולת, ספורטאי בעצמו פעמיים אלוף ישראל באיש הברזל.

"בתחרות מהסוג הזה, אתה צריך להתמודד לא רק מול היריבים אלא גם מול עצמך. אני מנסה להתעלם מאחרים במהלך תחרות ולעשות את המייטב שלי, המוטו הוא שחייבים להיות מאוד שקולים. למרות שהחלק הפיזיולוגי קשה, החלק הפסיכולוגי קשה לא פחות . צריכים תמיד לשים רגל קדימה ולהתקדם."

ביום ב' 29.1.18 שעה 19:30 אתם מוזמנים לשיחה מרתקת במטבח של דורון על הישגיות על בריאות ואיך מה שאנו אוכלים משפיע עלינו.

 

אורי מאיר-צ'יזיק בשיחה במטבח: " מה זה עושה בצלחת שלי?"

חוקר ההיסטוריה והפוליטיקה של הרפואה והתזונה, עמית הוראה באוניברסיטת חיפה ומרצה ברחבי הארץ.

ד"ר אורי מאיר צ'יזיק מספר על ההיסטוריה של הסוכר, וכיצד השפיעה על חיינו. כיצד הפך הסוכר ממוצר הצריכה היקר ביותר למוצר צריכה זול וזמין כל כך, ומה הייתה תרומתו להשפעה על כלכלת המזון, ועל נזקי הסוכר על הגוף ועל הבריאות שלנו. הסיפורים על מקורות הסוכר וסיפורים דומים על התפתחותה של התזונה האנושית  גרמו לד"ר מאיר -צ'יזיק  לרצות ללמוד יותר על המזון שלו ולצאת להרפתקה בת שנה, בה צרך מזון מקומי בלבד.

ביום ד' 31.1.18  שעה 19:30 אתם מוזמנים לשיחה עם ד"ר מאיר-צ'יזיק על ההתנסויות מאותה שנה מקומית, על כוחה של כלכלה מקוימת ועל אוכל טוב במטבח של דורון.

 

יוסי אקרמן בשיחה במטבח : "לצאת. לחזור. לבחור קרוב"

איש ההייטק והתעשיות הביטחון, החליט לחזור לאדמה, לשורשים ולכובע החאקי. בשיא הקריירה בחר לשנות את משמעות הזמן ולהפכו ל"זמן זיתים" .

משפחת אקרמן כבר ארבעה דורות  חיה קרוב לאדמה מתוך כבוד לטבע ולקהילה.

יוסי אקרמן חזר אל האדמה הזו והיום עשרות שורות של עצים הנים מטיפולו הקפדני והמסור, מחגיגת נטיעות המשפחתית ועד לצמיחת ששת הזנים המופלאים המפיקים שמן זית כתית מעולה שנשמר בתנאים אופטימליים בבית השמן של המשפחה בבית לחם הגלילית .

ביום ה' 1.2.18 שעה 19:30 אתם מוזמנים להכיר מקרוב את חזונו של יוסי אקרמן, לשמוע על בחירות בלתי שגרתיות , על עשייה ועל חקלאות מקומית .להנות מזמן אחר "זמן זיתים במטבח של דורון .