מרין קנודל MARILLEN KNODEL – כופתאות משמש של שפרה בר און
מרין קנודל הן כופתאות בצק תפוחי אדמה אוסטריות ממולאות חצי משמש טרי וכפית סוכר. לאחר שהן מוכנות מזהיבים אותן במחבת בחמאה ופירורי לחם . אוכלים את הכופתאות המוכנות חמימות והמשמש הטרי החלוט בתוכן יחד עם הציפוי הפריך של הפירורים מתערבלים בפה לטעם וינאי קיצי נפלא
ככה אנחנו פותחים במשפחת בר און את הקיץ כל שנה.
*לבחור משמש קטן ובשל , לגלען ולחתוך לחצאים
לבצק
500 גרם תפוחי אדמה לא קלופים
180 גר' קמח (לפעמים נדרש עוד קצת )
40 גרם חמאה רכה
1 ביצה
קורט מלח
לציפוי:
50 גרם חמאה
2\1 כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים בקליפה
לקלף בהיותם עדיין חמים ומיד למעוך (אפשר להעביר אותם במטחנת בשר כדי לקבל מחית חלקה)
להוסיף למחית תפוחי האדמה את הקמח והחמאה והמלח
ללשוש לבצק דביק (שצריך לעבוד איתו עם קמח על הידיים)
על משטח מקומח לגלגל את הבצק לנחש עבה ולחתוך לפרוסות בעובי של אצבע (5 ס"מ בערך)
לשטח את הפרוסות ביד מקומחת לעיגול (כמו פיתה) להניח על כל עיגול בצק חצי משמש
למלא במשמש +2\1 כפית סוכר או קובית סוכר אחת בתוך השקע שבו היה הגלעין
לסגור את הבצק סביב חצי המשמש כדי ליצור כופתאה סגורה לחלוטין
את הכופתאות מבשלים בסיר מים רותחים עם 1 כף מלח
בערך 10 דקות עד שהן צפות ועולות וצפות על פני המים
מוציאים בעזרת כף מחוררת למסננת
במחבת מחממים 50 גרם חמאה עם 2\1 כוס פירורי לחם ומזהיבים אותם
מגלגלים את הכופתאות בפירורים המוזהבים וממשיכים לטגן קצת קצת
מוציאים לצלחת ומגישים עם כפית ריבת תות.