מתכונים

טארט טאטין

14 תפוחי עץ מסוג גרנד סמיט
250 גרם כוס סוכר
250 גרם חמאה
1 כפית וניל
בצק עלים מחמאה

לקלף את התפוחים ולהוציא את המרכז
לחתוך לשמיניות

ממיסים במחבת את החמאה מוסיפים את הסוכר והווניל
מסדרים את פלחי תפוחי העץ במעגלים במחבת ולאחר שגומרים
למלא את המחבת חותכים את היתרה מעל .
בשלים על אש בינונית עד שמתחיל לבעבע קרמל (שנוצר מהחמאה
והסוכר ומיצי התפוחים) אפשר לשלוף פלח תפוח ולבדוק שהוא
משחים בתחתית.

פורסים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח
חותכים מהבצק עיגול בקוטר גדול יותר מהמחבת בכ-5 ס"מ
מורידים את המחבת מהאש ומניחים על פי המחבת את הבצק
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-20
דקות או עד עד שהבצק תפוח ושחום
הופכים מעל קרש או צלחת הגשה גדולה

בעזרת מרית מסדרים בעדינות את התפוחים שיצאו ממקומם או
נדבקו
נותנים להתקרר מעט ומגישים

Scroll to top
דילוג לתוכן