מתכונים

בצקיות גבינת ריקוטה

150 גרם קמח פסטה
600 גרם גבינת ריקוטה
1 ביצה שלמה
2 חלמונים
מעט מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורד
3 כפות תרד מאודה, סחוט , קצוץ דק
סיר גדול עם מים +2 כפות מלח

מסננים את הגבינה

מכניסים לקערה עם הקמח , המלח והתרד הקצוץ והביצים

ומעבדים את הקמח עד קבלת בצק אחיד ושאינו נדבק כאשר מניחים עליו יד

מניחים לנוח כשעה במקרר

מפזרים קמח על משטח עבודה נקי

יוצרים מהבצק  "נחשים"  וחותכים לחתיכות קטנות שוות

מעמידים על האש סיר גדול עם מים רותחים ומוסיפים להם מלח

בעזרת כף מחוררת מכניסים את הבצקיות  למים הרותחים

מבשלים עד שהן צפות ועולה למעלה (דקה או שתיים)

עכשיו יש שתי אפשרויות:

  1. מוציאים בעזרת מסננת ישר למחבת עם רוטב הרצוי מקפיצים ומגישים
  2. מוצאים בעזרת מסננת לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול , מסננים ואז ניתן לשמור ליום אחד במקרר להגשה מאוחר יותר עם רוטב

אנחנו אוהבים את זה  פשוט בחמאה , טימין טרי ונגיעה של יין לבן

Scroll to top
דילוג לתוכן