מתכונים

חמין אשכנזי

8-10 תפוחי אדמה קלופים
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס שעועית חומה
2\1 כוס גריסי פנינה
2 בצל חתוך לרבעים
שמן לטיגון
5 שיני שום
750 גרם בשר
2\1 כפית פלפל שחור
מלח

לילה קודם משרים את השעועית במים קרים
בסיר כבד מחממים את השמן
משחימים את הבשר מכל הצדדים
מוסיפים הבצל והשום ומסדרים את תפוחי האדמה
מוסיפים מים כ-1 ליטר מביאים לרתיחה
מכניסים השעועית והגריסים
מטבלים במלח ופלפל
מבשלים כ-שעה ומכניסים מכוסה לתנור חם 100 מעלות למשך הלילה

ובמשך הלילה קצת בודקים מידי פעם אם להוסיף מיים או טיפה מלח כי אי אפשר לעמוד
בריח שמתפשט בבית….

Scroll to top
דילוג לתוכן