מתכונים

חמין עוף וחיטה (נוסח כורדי)

3 כוסות חיטה יבשה (מבוררת לאבנים קטנות וכו')
2\1 כוס גרגרי חומוס שטופים
3 כפות רסק עגבניות
בערך 1 ליטר מים רותחים
1-2 כף כורכום
4 שיני שום
3 בצל מקולף חתוך גדול
3 לימון פרסי
מלח
פלפל שחור
1 עוף שלם
5 כפות שמן לטיגון

בסיר גדול מחממים את השמן ומשחימים את העוף מכל הצדדים
מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות
מוסיפים את רסק העגבניות
מוסיפים השום והכורכום
שופכים מים חמים עד שמכסה את העוף ומביאים לרתיחה
מוסיפים חיטה וחומוס
אוספים את הקצף שנוצר
מבשלים כשעה
מטבלים במלח פלפל שחור ומכניסים את הלימון הפרסי
מכסים הסיר במכסה ומכניסים לתנור חם 100 מעלות למשך הלילה

כדאי לבדוק אם יש צורך להוסיף נוזלים או מלח במשך הלילה

Scroll to top
דילוג לתוכן