חציל שחור עם גבינת פטה עיזים משק צוריאל או טחינה גולמית
אפשרות 1:
2 חצילים בינוניים שטופים
4\1 כוס שמן זית +עוד קצת לזילוף
1 כף עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח
פלפל לבן
1 פלפל אדום חריף חתוך
200 גרם גבינת פטה איכותית (כמו פטה עיזים 16% משק צוריאל)
על אש גלויה שורפים החצילים מכל הכיוונים עד שהקליפה חרוכה שווה
מורידים מהאש ומקררים את החציל מעט
חותכים את ראש החציל (החלק שמחובר לצמח) וטוחנים בבלנדר או מג'ימיקס
את החציל כולו עם הקליפה
תוך כדי הטחינה מוסיפים בזילוף שמן זית,מיץ לימון
ממשיכים לטחון עד לקבלת מרקם חלק וקרמי שצבע שחור עז
מטבלים במלח ופלפל לפי הטעם
אפשרות 2:
להעביר החציל בבלנדר עם 4\1 כוס טחינה גולמית מעט מיץ לימון מקצת מלח
אופן ההגשה :
מורחים בכמות נדיבה קרם חציל על צלחת הגשה
קוביות של גבינת פטה ומניחים במרכז הצלחת על קרם החצילים
מזלפים מעט שמן זית על הגבינה ואם רוצים מפזרים פלפל חריף קצוץ
מומלץ להגיש אם לחם כפרי או טוסטונים
בתאבון