סלט חורפי של שומר ופומלה עם תפוחי עץ ירוקים
2 שומר צעיר פרוס דק דק
1 תפוח עץ ירוק חתוך לרבעים ואז פרוס דק מאוד (להשאיר את הקליפה)
1 כוס פלחי פומלה נקיים מהקליפה הלבנה ומפוררים גס
2\1 כוס עלי ארוגולה שטופים ויבשים ללא גבעולים
2\1 כוס עלי גרגר הנחלים או תרד תורכי שטופים ויבשים
פלפל ירוק חריף פרוס (לפי הטעם)
מיץ מלימון אחד טרי
4\1 כפית סוכר
מלח ים
שמן זית
30 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה למשל)
בקערה מערבבים ומשרים את השומר ותפוח עץ במיץ לימון כ-10 דקות
לפני ההגשה מערבים את יתר החומרים עם התפוח והשומר
מאזנים את הטעם עם הסוכר ומלח
מסדרים בצלחת הגשה ומפוררים את הגבינה מעל